KategoriePrzeczytaj więcejSzukaj produktu |
cena: 1.90 PLN/szt. LAWENDA - 20 g KWIAT LAWENDY
20 g LAWENDY. Głównym składnikiem kwiatów lawendy jest złożony olejek eteryczny (4,5%) o właściwościach uspokajających i wybitnie bakteriobójczych, zwłaszcza bakterie ropotwórcze. Działa także moczopędnie, rozkurczowo, pobudza czynności żołądka i uaktywnia gruczoły wydzielania wewnętrznego. Zawiera także garbniki (12%), antocyjany i inne związki. Kwiat lawendy ma duże zastosowanie w przemyśle perfumeryjnym i kosmetycznym do produkcji olejku lawendowego, wyciągu lawendy na spirytusie, ich różnych przetworów pochodnych, wód kolońskich, perfum i innych środków kosmetycznych. |
Kontakty
NowościPolecane |